lördag 14 februari 2015

Smaken som dödar! Varning


"Om någon berättade för dig att ett kemiskt ämne som tillsätts i maten kan orsaka hjärnskador hos dina barn så att de senare får beteenderubbningar, inlärningssvårigheter, övervikt och infertilitetsproblem. Om det kan visas att ämnet allvarligt kan förvärra nervsjukdomar som Parkinson, Huntingson, Alzheimer och ALS. Och att ämnet inte fyller någon näringsmässig funktion. Vad skulle du tycka då?"

Varning för light, diet och nyckelhålsmärkt mat! Smaken i fettsnål mat behöver alltid på onaturlig väg.

Ät inte sånt som innhåller
E 951 Aspartam, E620 Glutaminsyra, E621 Natriumglutamat (kallas även smakförstärkare),
E622 Kaliumglutamat, E623 Kalciumdiglutamat, E624 Monoammoniumglutamat,
E625 Magnesiumdiglutamat, hydrolyserat/spjälkat protein, kalciumkaseinat, natriumkaseinat,
gelatin (E441), autolyserad jäst, jästextrakt, sjögräsextrakt, karragenan (E407) och maltodextrin.


Farliga transfetter finns ofta i industrimargarin, frityroljor, kakor, popcorn, kex, glass, choklad, m.m.

Omega-6-innehållet deklareras sällan men spannmålsprodukter, majs, soja och de flesta matoljor har mycket höga värden, liksom margariner. Smör och kokosfett är däremot hälsosamma.

Använd mat med mer än fem energiprocent och kolhydrater sparsamt.

Hur man undviker hälsoskador

Det bästa är inte gå hungrig, att äta näringsriktig mat, att sova bra och inte stressa. Om man blir förkyld och får feber är det viktigt att se till att få i sig antioxidanter; vitamin C (frukt och bär) och vitamin E (nötter, äggula).

Magnesium är också alltid viktigt. Varning för Aluminium (aluminiumkastruller, spannmål) liksom fosfat (Coca-Cola). Magnesium kan tas som tabletter men finns naturligt i bland annat nötter, nypon, fisk, kött och grönsaker.

Källa där du kan läsa hela artikeln: http://www.vaken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar