lördag 6 januari 2018

Varför man ska äta kött?

Människor som äter kött har ett stort lager av argument för att rättfärdiga att fortsätta äta det:

Jag gillar kött.
Jag köper inte den, kött utan kryddor och andra livsmedel, smakar i princip ingenting. Det är kryddor (från växtriket), grönsaker, rotfrukter, såsen som ger smaken till rätten inte köttet i sig.

Människokroppen är gjord för att äta kött.
Nej, då skulle vi inte behöva koka eller steka köttet om det vore så. Vi måste koka och steka för att kroppen ska kunna hantera det svårsmälta köttet.

Någon behöver ju äta upp alla djur annars blir de för många.
Vi odlar djur, det mesta av det kött som äts kommer från djurpro-duktion. Människor ser till att de finns i överflöd.

Jag försöker bara äta djur som haft ett bra liv.
Det är en konstig koppling, de dödas oavsett om de haft ett bra liv eller inte.

Människan har ätit kött i alla tider. 
Nej, från allra första början åt människovarelser endast mat från växtriket.


Det är inte vetenskapligt bevisat att grönsaker inte har känslor. 
Känns inte värt att kommentera.

Det finns inga bra vegetariska alternativ till många oumbärliga kötträtter.
För en vegetarian finns miljontals goda alternativ till djurmat.

Man måste ju få i sig protein.
Protein finns i bönor och linser, dessa innehåller mer protein än kött. Protein finns också i mejeriprodukter, baljväxter som ärtor, quorn, vetegroddar, nötter, frön, sojabönor och alger som Chlorella och Spirulina.

Att äta kött är bekvämt för alla som tycker att det är jobbigt att tänka och/eller visa empati, för alla som blundar för vad som verkligen sker. Kloka människor öppnar ögonen och skaffar sig kunskap.

Så länge vi har slakterier har vi krig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar